Soorten motivatiebrievenEen motivatiebrief is een motivatiebrief, zou je denken. Er zijn heel veel soorten motivatiebrieven.
Toch kunnen we motivatiebrieven onderverdelen onder twee grote categorieën. Zo zijn er open en gerichte motivatiebrieven die allebei hetzelfde doel hebben, maar de opstelling ervan is net iets anders.

Open motivatiebrief
Een open motivatiebrief stuur je naar een bedrijf wanneer je hen wilt overtuigen om jou aan te nemen voor een bepaalde job. Hierin vermeld je wat je krachten zijn en waarom jij een aanwinst voor de onderneming bent. Je geeft duidelijk aan waarom je precies naar hen deze brief stuurt, waarom je kiest voor dit bedrijf. Deze brief kan je dus sturen als er vacatures open staan, maar ook wanneer dit niet het geval is, kan je toch proberen om hen te overtuigen van jouw kwaliteiten.

Gerichte motivatiebrief
Wanneer je een vacature ziet en de job omschrijving spreekt je aan, schrijf je een gerichte motivatiebrief. Je gaat specifiek in op wat het bedrijf zoekt en stelt de motivatiebrief dusdanig op dat je beantwoordt aan alles waar zij naar op zoek zijn. De functie die ze aanbieden komt overeen met jouw kwaliteiten en op die manier ben jij de geschikte kandidaat. Een gerichte motivatiebrief stuur je dus enkel wanneer er vacatures open staan.

Wanneer je een open of gerichte motivatiebrief stuurt is de inhoud dus net iets anders. Toch blijft het voor beide brieven belangrijk om de juiste opbouw- en spellingsregels te respecteren. Schrijf je een open motivatiebrief, dan is het belangrijk om zeer sterke argumenten te gebruiken. Je moet er immers van uitgaan dat het bedrijf niet bereid is iemand aan te nemen.

Naast een gerichte motivatiebrief is het ook belangrijk dat je een professionele CV bij de motivatiebrief toevoegt.
Hierin kun u meer vertellen over uw werkervaring, opleidingen en natuurlijk al uw informatie over uzelf staat hierin.
Meer informatie kunt u vinden op onze website. Klik hier voor meer informatie.

 

Advertentietip