Advertentietip
Een voorbeeld motivatiebrief serveerster. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede serveerster motivatiebrief te kunnen schrijven.

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft:

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

Via de website [url] heb ik gezien dat jullie op zoek zijn naar een serveerster met veel ervaring. Aan de hand van deze oproep heb ik besloten een motivatiebrief te schrijven in de hoop uw interesse te wekken omdat ik graag weer wil werken in de horeca.

Tien jaar geleden heb ik mijn mbo-studie horeca afgerond en daarna heb ik verschillende banen in de horeca gehad. Ik heb altijd met veel plezier in de horeca gewerkt, omdat ik het contact met klanten en het vermaken van mensen erg leuk vindt. Helaas kon ik door de komst van kinderen niet meer werken in de horeca door onregelmatige diensten, maar nu ze ouder zijn kan ik dit makkelijk combineren met mijn gezin. Ik zou dan ook graag weer in de horeca willen werken.

In het verleden heb ik al eerder als serveerster gewerkt bij verschillende restaurants. Aangezien dit vakantiebanen of tijdelijke dienstverbanden waren zat hier helaas geen vast dienstverband in. Wel heb ik altijd goede referenties meegekregen die u uiteraard ook terug kunt vinden in mijn curriculum vitae.

Als ik mezelf zou moeten omschrijven zou ik mezelf omschrijven als klantvriendelijk, communicatief vaardig, flexibel, betrouwbaar en een harde werker. Door mijn jarenlange ervaring ben ik erg flexibel, omdat ik al meerdere functies in de horeca heb gehad. Graag zou ik ook mezelf verder willen ontwikkelen in de horeca en ik hoop dan ook dat u mij deze mogelijkheid kunt bieden.

Ik hoop dat ik middels deze brief uw interesse heb gewekt en u mij uitnodigt voor een persoonlijk gesprek waarin ik mijn motivatie nader kan toelichten. Voor meer achtergrond informatie verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)

Bijlage: CV

Klik hier om 2 motivatiebrieven serveerster te downloaden

Advertentietip