Een voorbeeld motivatiebrief datatypist. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede datatypist motivatiebrief te kunnen schrijven.

Advertenties


Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: motivatiebrief datatypist

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

U heeft aangegeven graag een motivatiebrief te ontvangen van mij, zodat u zodra deze functie vrij komt contact met mij op kunt nemen. Dit is dan ook de reden dat ik heb besloten deze brief te schrijven.

Ondanks dat ik op het moment al een baan heb, zou ik toch graag voor deze functie in aanmerking willen komen. Ik heb het werk namelijk al eerder gedaan en dat is me goed bevallen. Ik ben namelijk iemand die graag vanachter de computer werkt. Het invoeren van gegevens in systemen zie ik dan ook als geen enkel probleem, ik zie dit juist als een uitdaging. Ik vind het een fijn gevoel als ik iemand heb geholpen door het invoeren van gegevens, waardoor het uitoefenen van de baan van iemand anders weer makkelijker wordt.

Hetgeen wat me zo erg aanspreekt in deze baan is het scheppen van orde in chaos door gegevens te ordenen, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om aan de gewenste informatie te komen. Het vinden van de informatie gaat vaak stukken sneller en daardoor levert het ook minder stress op. Het is voor mij een uitdaging om uit te zoeken wat de fijnste manier is om de gegevens allemaal te ordenen en ik zou da ook graag deze functie uit willen oefenen.

Verder spreekt de sfeer binnen uw bedrijf mij erg aan. Zodra ik binnen loop krijg ik het gevoel dat de mensen die hier werken erg gemotiveerd zijn om mij verder te helpen. Verder heb ik het idee dat het contact tussen de verschillende collega’s ook erg amicaal is, waardoor het samen werken vaak ook een stuk ontspannener is.

Ik hoop dat u na het lezen van deze brief mij in gedachte houdt, zodat ik mogelijkerwijs uitgenodigd wordt voor een kennismakingsgesprek zodra deze functie weer vrij komt. Ik ben zo vrij geweest om mijn Curriculum Vitae en mijn referenties als bijlage aan de brief toe te voegen. Indien u nog vragen heeft, ben ik uiteraard bereid om ook deze te beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)

Klik hier om twee motivatiebrieven datatypist te downloaden

Advertentietip