Een voorbeeld motivatiebrief wijninkoper. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede wijninkoper motivatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: motivatiebrief wijninkoper

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

Telefonisch gaf u aan dat u liever een motivatiebrief wilde ontvangen dan een sollicitatiebrief, vandaar dat ik ervoor heb gekozen om een motivatiebrief te schrijven.
Na het lezen van uw vacature ben ik heel erg gemotiveerd om aan de slag te gaan als wijninkoper. Ik heb al wat ervaring op mogen doen in dienst van een wijnhandelaar, hier heb ik ook een hoop geleerd over wijn. Helaas was dit maar een tijdelijke functie, waardoor ik nu genoodzaakt ben om een andere functie te zoeken.

Door de combinatie van mijn HBO-opleiding en de praktijk ervaring die ik op heb mogen doen, ben ik inmiddels een ervaren wijnhandelaar. Ik ben dan ook van mening dat ik als wijninkoper ook goed zal functioneren. Ik ben communicatief erg sterk en vind het ook erg leuk om te onderhandelen. Daarbij zie ik het meer als een hobby om ervoor te zorgen dat ik de beste wijnen voor relatief goedkope prijzen inkoop. Het geeft me dan ook een hoop voldoening om een goede deal te sluiten en daar geniet ik dan ook erg van.

De functie spreekt me ook aan vanwege het zelfstandige karakter. Ik vind het leuk om potentiële verkopers uit mezelf te benaderen en te onderzoeken of deze een goede deal voor me hebben. Verder spreekt uw bedrijf mij ook erg aan, ben al verschillende keren bij uw bedrijf binnen geweest. Vooral de gemoedelijkheid van collega’s onderling is iets wat mij is opgevallen en mij erg aanspreekt. Ik kan dan ook niet wachten om onderdeel te worden van uw team en ook een goede bijdragen te leveren binnen uw bedrijf.

U heeft aangegeven dat het een erg groot voordeel is om in bezit te zijn van een rijbewijs, ook die heb ik in mijn bezit. Het is dan ook geen probleem om verschillende leveranciers te bezoeken.

Ik hoop dat u na het lezen van deze brief overtuigd bent van mijn motivatie om deze functie zo goed mogelijk uit te oefenen. Graag zie ik uw reactie tegemoet.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

Advertentietip