Op bent op deze website terecht gekomen omdat u erachter bent gekomen dat het schrijven van motivatiebrieven veel tijd kost. Toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn om snel en simpel en een goede motivatiebrief te schrijven. Doormiddel van motivatiebrief handboeken kunt u leren hoe u op een eenvoudige beproefde manier een motivatiebrief kunt schrijven.

Het motivatiebrief handboeken

Er zijn veel motivatiehandboeken te koop maar welke boeken zijn er nu goed en welk boek zorgt ervoor dat u zeker uitgenodigd word voor een gesprek. Doormiddel van verschillende motivatiehandboeken helpen wij u een effectieve brief te schijven. In het boeken worden uitgelegd hoe u een effectieve brief moet schrijven. Er wordt uitgelegd hoe u een brief moet schrijven, hoe u een motivatiebrief moet indelen, wat maakt een goede motivatiebrief goed en wat is het verschil tussen een standaard sollicitatie brief en een motivatiebrief.

Hieronder bespreken wij diverse motivatiebrief handboeken. Deze kunt u dan bestellen bij de plaatselijke boekhandel of via het internet. Heel veel succes met het nog beter schrijven van een motivatiebrief.

Motivatiebehoeften van de sollicitant

Motivatiebrief handboekenEr zijn veel omschrijvingen die hetzelfde bedoelen: motivatiebehoeften, drijfveren, motivatoren, werk stimulerende en werk remmende factoren. In dit boek wordt de term ‘motivatiebehoeften gehanteerd. Met een aantal gerichte vragen, die in dit boek te vinden zijn, kan duidelijk worden hoe het met de motivatiebehoeften van de sollicitant zit en wat dat kan betekenen voor het uitoefenen van de functie en in de samenwerking.

Dit kan een onderdeel vormen van het sollicitatiegesprek. Het is voor velen een utopie dat iemand een functie en een werkomgeving vindt die volkomen aansluit bij de eigen behoeften. In de praktijk zijn er altijd wel delen van een functie die minder aanspreken. Hetzelfde geldt voor collega’s of systemen die in elke organisatie te vinden zijn. Meestal wordt dat dan ook in de praktijk pas duidelijk, te laat voor een werkgever en de sollicitanten.

Uitgever: Brave New Books,  Auteur: Herman Beuker, Nederlands, ISBN 9789402104172,  Druk: 1

Hoe krijg ik die baan ?

Motivatiebrief handboekenWaar ziet u zichzelf over vijf jaar? Wat is uw grootste zwakte? U heeft een prima CV, maar nu komt de grote test: het sollicitatiegesprek. Dit boek reikt strategie n aan om met deze en meer klassieke vragen om te gaan.
In Hoe krijg ik die baan? vindt u: tips over de voorbereiding op een gesprek.

Advies over hoe u kalm kunt blijven onder grote druk
Strategie n voor verschillende soorten sollicitatiegesprekken
Manieren om met lastige vragen om te gaan
Aan de hand van vragenlijsten om uw zwakke en sterke punten vast te stellen, adviezen om valkuilen te vermijden, actielijstjes, Relevante links en ’top-tips’ helpt dit boek u uw positie te verbeteren en een goede indruk te maken op uw toekomstige werkgever.”

Uitgever :Fontaine Uitgevers B.V. Auteur diversen ISBN 9789059561984

 

Advertentietip