Een voorbeeld motivatiebrief docent Duits. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede docent Duits motivatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: motivatiebrief docent Duits

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

Tijdens een persoonlijk gesprek, gaf u aan dat ik het beste een motivatiebrief kon schrijven om mijn kans op een gesprek te vergroten. Vandaar dat ik zo vrij ben om deze motivatiebrief te schrijven en aan u te richten.

Enkele jaren geleden heb ik mijn opleiding voor Docent Duits met succes afgerond en heb ik nog enkele jaren dit vak met veel plezier uitgeoefend. Helaas werd ik vanwege de economische crisis ontslagen en heb ik niet meer de kans gekregen om een baan te vinden waar deze opleiding voor benodigd was. Nu hoop ik vandaag weer de kans te krijgen om mijn droombaan weer uit te mogen oefenen.

Hetgeen wat me zo aanspreekt aan deze baan is het feit dat ik het erg leuk vind om leerlingen in contact te brengen met de Duitse taal en ze de basis te leren waar ze in de toekomst zeker iets aan hebben. Ik vind het erg leuk om leerlingen vooruit te zien gaan en te merken dat ze steeds meer gevoel krijgen voor de Duitse taal. Ik doe er dan ook alles aan om dit mogelijk te maken, zodat ze zeker in de praktijk met deze taal goed overweg kunnen. Verder vind ik het erg leuk om met de jeugd bezig te zijn en deze te steunen in de strijd naar volwassenheid.

Om een beter idee te geven van mijn arbeidsverleden heb ik mijn curriculum vitae toegevoegd. Hier kunt u ook enkele referenties vinden van voorgaande adressen waar ik heb gewerkt.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)

Klik hier om twee motivatiebrieven docent Duits te downloaden

Advertentietip