Advertentietip
Een voorbeeld motivatiebrief chefkok. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede chefkok motivatiebrief te kunnen schrijven.

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: motivatiebrief chef-kok

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

Met veel interesse wil ik graag solliciteren voor de functie van chef-kok binnen uw bedrijf. Het feit dat uw bedrijf hoog aangeschreven staat en ik de ambitie heb om mijn carrière naar een hoger plan te tillen, zijn voor mij de redenen om te reageren op de vacature in de (naam krant) van (datum).

Al enkele jaren werk ik als chef-kok bij bedrijf [vul hier de naam van het bedrijf in]. Hier heb ik de nodige ervaring opgedaan door het opleiden van leerling koks, het verdelen van de taken over het personeel en het toezien op de naleving van de HACCP-regels. Vooral het motiveren van leerlingen waarbij je ook daadwerkelijk (veel) groei ziet, geeft mij veel voldoening.

Resultaten halen binnen een kort tijdsbestek waarbij je als team werkt, is wat mij erg motiveert. Niet alleen in teamverband werken geeft mij plezier in het werk, maar ook dat ik altijd bezig ben om mezelf te vernieuwen. Het creëren van nieuwe smaakcombinaties en technieken vormen voor mij een uitdaging. Om meer inspiratie te krijgen en mezelf nóg meer te ontwikkelen, volg ik masterclasses van verscheidene chef-koks zoals Joël Robuchon.

Mezelf zou ik dan ook omschrijven als een innovatief persoon die houdt van aanpakken. Een flexibele opstelling waarbij je stressbestendig bent, zijn dingen die in mijn optiek vanzelfsprekend moeten zijn als chef-kok. Verder kan ik over mezelf zeggen dat ik perfectionistisch ben. Een gerecht is in mijn ogen dan ook nooit af, omdat het altijd beter kan.

Hopelijk hebt u na het lezen van mijn brief een helder beeld gekregen van mijn motivatie voor de functie van chef-kok. Graag zou ik u in een persoonlijk gesprek meer toelichting willen geven.

Voor verdere informatie over mijn andere werkzaamheden en behaalde opleidingen, verwijs ik u graag naar mijn cv.

Met veel belangstelling zie ik uw antwoord tegemoet.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)

Bijlage: CV

Klik hier om 2 motivatiebrieven chefkok te downloaden

Advertentietip