U wilt een goede motivatiebrief schrijven alleen u heeft geen inspiratie? Wij helpen u doormiddel van verschillende voorbeeld motivatiebrieven een goede motivatiebrief te schrijven. Doormiddel van de vele voorbeelden kunt u simpel en snel uw brief schrijven. Hieronder vindt u 5 motivatiebrief voorbeelden. Klik hier voor meer dan 250 verschillende motivatiebrief voorbeelden. Deze kunt u gratis kopiëren en hierna na eigen inzicht wijzigen.

Advertentietip

Voorbeeld standaard motivatiebrief.

Martine Bothof
Sperwerstraat 68
1234 AA Amsterdam

Naam bedrijf
Adres bedrijf
Postcode/Plaats

Amsterdam, 26 februari 2020
Onderwerp: Motivatie naar aanleiding van uw vacature

Geachte heer/mevrouw,

In het Nieuwsblad van gisteren zag ik uw advertentie voor de functie van [….] Voor deze baan wil ik graag in aanmerking komen. Ik meen dat ik voldoe aan de door u gestelde functie-eisen. Daarnaast beschik ik over de in de advertentie gevraagde ervaring om de genoemde werkzaamheden naar behoren te kunnen uitvoeren.

Zoals u in mijn bijgevoegde CV kunt zien ben ik de afgelopen jaren werkzaam geweest in een vergelijkbare functie. De reden dat ik nu op zoek ben naar een nieuwe baan is dat het bedrijf waar ik op dit moment werk een reorganisatie heeft aangekondigd. Bij deze reorganisatie zal ik zeer waarschijnlijk mijn baan verliezen. Natuurlijk vind ik dat een minder prettig vooruitzicht, maar ik heb me voorgenomen er alles aan te doen om geen beroep op een uitkering te hoeven doen. Toen ik uw vacature zag, dacht ik dan ook direct: Deze kans moet ik grijpen.

Ik ben een zeer gemotiveerde medewerker, mijn ziekteverzuim is de afgelopen jaren zeer laag geweest. Ik ken en neem mijn verantwoordelijkheden.
Hard werken vind ik een uitdaging. Als ik aan het einde van de dag kan zeggen dat alles wat er voor deze dag op de planning stond is gerealiseerd dan ga ik met een goed gevoel naar huis.

Zoals ik al aangaf sluiten de genoemde werkzaamheden prima aan bij het werk dat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Maar mocht het desondanks nodig zijn dat ik een aanvullende cursus of andere scholing moet volgen om binnen uw bedrijf goed te kunnen functioneren dan heb ik daar uiteraard geen bezwaar tegen. Ik leer snel en graag en meer kennis vergaren zie ik als een welkome aanvulling op mijn huidige werkervaring en kennis.
Ik heb een partner maar geen kinderen, ik ben dus niet afhankelijk van schoolvakanties als het gaat om het plannen van verlof. Voor de komende zomerperiode hebben mijn partner en ik ook nog geen vakantieplannen.

Vanwege de komende reorganisatie geldt bij mijn huidige werkgever momenteel geen opzegtermijn.
Dit betekent dat ik in principe per direct fulltime beschikbaar ben.

Met vriendelijke groet,
Martine Bothof


Dit was 1 van de 5 motivatiebrief voorbeelden. Zoek u meer voorbeelden kijk dan links in het menu. Hier vindt u meer dan 250 verschillende motivatiebrief voorbeelden.

Advertentietip