Een voorbeeld motivatiebrief autoverkoper.Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede autoverkoper
motivatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: motivatiebrief autoverkoper

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

Via een kennis heb ik vernomen dat u binnenkort op zoek gaat naar een autoverkoper. Omdat ik veel interesse heb in deze functie bij uw bedrijf, heb ik besloten om deze motivatiebrief aan uw te schrijven in de hoop dat ik uw interesse kan opwekken.

Twee jaar geleden heb ik de mbo opleiding verkoper afgerond. Hierna ben ik meteen aan de slag gegaan als deur-aan-deur verkoper en heb daar veel werkervaring opgedaan. Aangezien dit niet het werk is wat ik ambieer, ben ik op zoek naar een andere baan waarbij ik mijn opleiding in de praktijk kan brengen. Uw bedrijf leent zich daar perfect voor en ik zou dan ook graag een kans krijgen om mezelf te bewijzen.

Door mijn opleiding en ervaring heb ik mijn communicatieve vaardigheden goed weten te ontwikkelen. Ik kan goed mensen overtuigen en overhalen tot het overgaan van een koop. Verder ben ik erg resultaatgericht, gemotiveerd en een harde werker. Graag zou ik deze positieve vaardigheden bij uw bedrijf in de praktijk willen brengen en verder ontwikkelen.

Uw bedrijf past perfect bij mijn interesses, ik heb auto’s altijd erg leuk gevonden en in het verleden heb ik ook veel met auto’s gesleuteld. Het sleutelen met auto’s is dan ook één van mijn vrijetijdsbezigheden als ik daar tijd voor heb. Ik zou het erg leuk vinden om mijn hobby met mijn werk te combineren en uw bedrijf geeft me daartoe de mogelijk.

Graag zou ik een persoonlijk gesprek met uw willen, waarin ik u verder kan overtuigen van mijn toegevoegde waarde voor uw bedrijf.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)

Bijlage: CV

Advertentietip