Een voorbeeld motivatiebrief weginspecteur . Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede weginspecteur motivatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Pieter de Boer Hendrikskade 12 1234 AA Amsterdam

Rijkswaterstaat
Tuinpad 12 3564 AA Haarlem

Amsterdam, 16 november 2016

Betreft: motivatiebrief weginspecteur

Geachte heer, mevrouw,

Graag zou ik middels deze brief willen solliciteren naar de functie van weginspecteur bij Rijkswaterstaat. Eerder al ben ik bij u in dienst geweest binnen deze functie, voor de duur van 18 jaar, waardoor ik ervan overtuigd ben dat ik de taken met de grootste zorgvuldigheid uit kan voeren.

Mijn naam is Pieter de Boer, 45 jaar oud en geboren en getogen in Amsterdam. In deze regio ben ik al jaren actief geweest als weginspecteur voor Rijkswaterstaat. Deze baan heb ik direct na mijn HBO Verkeerskunde aangeboden gekregen en aangenomen. Door omstandigheden ben ik er enkele jaren tussenuit geweest, maar de passie voor het werk is nooit verdwenen. Ik ben dan ook bijzonder enthousiast over het feit dat er nu een open vacature is voor deze functie, die voor mij zo vertrouwd is.

In mijn 18 jaren als weginspecteur heb ik mij alle vaardigheden eigen gemaakt. Ik heb mij dan ook voortdurend kunnen ontwikkelen en mij goed kunnen vinden in de meest belangrijke zaken, zoals het treffen van veiligheidsmaatregelen, het zorgen voor een goede doorstroming, het omleiden van verkeer en het regelen van bergingen. Ook het toezicht houden op strooiacties, het schadeherstel en de nodige opruimacties spreken mij nog altijd aan. Het blijft de baan van mijn leven.

Het meest belangrijke vind ik toch het informeren van weggebruikers. Ik zie het niet alleen als mijn verantwoordelijkheid om te informeren, maar ook om eventueel bestaande zorgen weg te nemen en weggebruikers van de nodige adviezen te voorzien voordat zij hun weg vervolgen. De behulpzaamheid zit in mijn aard, evenals een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een scherpe kijk op verkeersveiligheid.

Ik ben ervan overtuigd dat ik een waardevolle toevoeging aan het team weginspecteurs ben. Mijn ervaringen uit het verleden zijn een goede basis voor de toekomst. Ik wil werken naar een nieuwe carrière als weginspecteur en mijzelf hierin blijven ontwikkelen. Uiteraard hoop ik dat Rijkswaterstaat mij hierin kan ondersteunen, zoals dit altijd het geval is geweest.

Met vriendelijke groet,

Pieter de Boer

Klik hier om 2 motivatiebrieven weginspecteur te downloaden

Advertentietip