Een voorbeeld motivatiebrief Junior Inkoper. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede junior inkoper motivatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Antoine Venema
Weteringstraat 3 b
2593 XP Woerden

Inkoopbedrijf de zakengids
T.a.v De heer van Engelen
Utrechtseweg 12
2593 KK Breukelen

Woerden, 13 april 2017

Onderwerp: Motivatiebrief Junior Inkoper

Geachte heer/mevrouw,

Op de vacaturesite Indeed zag ik uw advertentie voor een junior inkoper. Doormiddel van deze motivatiebrief wil ik mezelf aan u voorstellen. Ik heb een Mbo-opleiding gevolgd voor inkoper en ik denk dat ik een goede kandidaat voor de deze functie.

Tijdens de opleiding zijn mij de fijne kneepjes van het vak bij gebracht. Ook heb ik twee keer stage gelopen bij verschillende bedrijven. Tijdens deze stageperiodes heb ik ook zelfstandig inkoop trajecten mogen doen en mijn werkgever was zeer te spreken over de door mij behaalde resultaten. Ik weet dat het bij het inkopen zeer belangrijk is om de beste prijs voor de beste kwaliteit te realiseren. Dit vergt bepaalde vaardigheden en ik ben van mening dat ik deze inmiddels goed onder de knie heb. Inkopen is een spel en het is de kunst om het spel op de juiste manier te spelen. Ik vind het een uitdaging om voor mijn werkgever het maximale te bereiken als het gaat om de inkoop.

Ik ben goed in staat om zelfstandig te werken, dit deed ik deels ook tijdens mijn stages. Ik vind het een uitdaging om de beste deals te zoeken tegen de scherpste prijzen. Uiteraard is het mij bekend dat voor sommige deals het noodzakelijk is om bij meerdere leveranciers offerte op te vragen. Deze vergelijken en zo tot de beste inkoop komen vind ik ook een enorm leuke klus om te doen.

Ik meen te beschikken over de juiste vaardigheden voor dit vak. Ik ben commercieel sterk, ik weet hoe je onderhandelingen het beste kunt voeren. Daarnaast weet ik ook dat het niet altijd zo is dat je financieel het maximale eruit haalt. Goede service en goodwill bij een leverancier is ook heel wat waard en kan voordelen opleveren bij toekomstige orders. Dit aspect zal ik dan ook altijd goed in de gaten houden bij het voeren van onderhandelingen over de inkoop.

Ik hoop dat deze sollicitatie voor u aanleiding is om mij uit te nodigen voor een persoonlijke kennismaking waarin ik mij nader aan u kan voorstellen. Ik kijk met belangstelling uit naar uw reactie.

Met vriendelijke groet,
Antoine Venema

Advertentietip