motivatiebrief schrijvenDe opbouw motivatiebrief tekst is opgebouwd uit verschillende onderdelen. Dit is ook bij een motivatiebrief het geval. Er zijn drie grote delen: de inleiding, het midden en het slot. Dit is de opstelling van heel veel teksten en daardoor wordt het voor de lezer makkelijk om gestructureerd de brief te kunnen lezen. In onze voorbeelden zie je deze structuur telkens terugkeren.

De inleiding
Goed begonnen is half gewonnen. Zorg ervoor dat de inleiding van je motivatiebrief aanmoedigt om verder te lezen. Een krachtig begin wekt de interesse en zal de aandacht van de bedrijfsleider zeker trekken. Qua inhoud is het belangrijk dat je vermeldt welke functie je wilt beoefenen en daarbij hoort ook de motivatie. Vervolgens zorg je voor een mooie overgang naar het midden.

Het midden
Hierin kan je eigenschappen over je persoonlijkheid vermelden. Ook is er ruimte om ervaringen bij andere bedrijven of behaalde diploma’s aan te kaarten. Deze vermeld je niet te uitgebreid, maar zeer direct en to the point. Vertel zeker en vast nog niet alles: als ze meer willen weten, zullen ze je sneller uitnodigen voor een sollicitatiegesprek.

Het slot
In het slot haal je heel snel nog even aan welke functie je wenst uit te voeren, wat je motivatie hiervoor is en waarom jij de geschikte persoon bent. Je maakt dus een korte samenvatting van de twee bovenstaande alinea’s. Ook refereer je hier naar eventueel bijgevoegde documenten, zoals je CV.

Meer informatie hoe je een professionele CV moet maken vindt je op onze website. Tegenwoordig zijn er heel veel goede website op het internet te vinden waar je snel en simpel professionele CV kan laten maken. Mocht je dit te duur vinden dan kan je ook een sjabloon via Microsoft Word inladen en dan zelf je CV schrijven. Wij wensen u veel succes met het schijven met uw motivatiebrief.

Advertentietip