Advertentietip
Een voorbeeld motivatiebrief restaurant kok. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede restaurant kok motivatiebrief te kunnen schrijven.

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: motivatiebrief restaurant kok

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

In verschillende kranten heb ik gezien dat u op zoek bent naar een professionele restaurant kok om uw team te versterken. Graag zo ik voor deze functie in aanmerking willen komen.

Twee jaar geleden heb ik mijn mbo opleiding zelfstandig werkende kok afgerond en ben ik daarna gaan werken als keukenhulp in de hoop snel promotie te maken. Dit was helaas niet mogelijk en dus ben ik vanuit deze positie verder gaan zoeken naar de functie die wel bij mij past. Daarbij kwam ik uw vacature tegen.

Ik ben van mening dat de functieomschrijving perfect bij mij past en ik een aanvulling op uw restaurant kan vormen. Door de verschillende stages die ik tijdens mijn opleiding heb moeten lopen heb ik veel ervaring in de keuken op kunnen doen. Hierdoor heb ik ook zelfstandig leren werken. Bij de opleiding is behalve veel aandacht gericht op het koken, ook aandacht gericht op het bijhouden van voorraden, de voorbereiding voor het koken en de afsluiting na het koken. Het is voor mij dan ook geen enkel probleem om ook de bijhorende werkzaamheden te verrichten.
Ik ben erg nauwkeurig en vind het dan ook belangrijk om kwalitatief goed eten te serveren. Mocht de smaak niet naar behoren zijn, dan ga ik net zo lang door totdat deze dat wel is. Ik vind het leuk om nieuwe gerechten te leren bereiden en ik hoop dan ook dat u mij daartoe de kans geeft.

Ik hoop dat u mij uitnodig voor een persoonlijk gesprek, waarin ik nogmaals mijn motivatie ter sprake kan brengen. Voor meer achtergrond informatie over mijn werkverleden verwijs ik u naar mijn curriculum vitae.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)

Bijlage: CV

Klik hier om 2 motivatiebrieven restaurant kok te downloaden

Advertentietip