Hoe begin je een motivatiebrief?
Dit is eerste vraag die veel mensen zichzelf afvragen als ze een motivatiebrief gaan schrijven.Hoe begin je een motivatiebrief?
Bij een motivatiebrief ligt de nadruk op dat jij de beste persoon bent voor die baan of stage plek.
In de brief gaat het om wie jij bent en wat jij kan betekenen voor het nieuwe bedrijf.

Hieronder geven wij doormiddel van tips hoe u een goede motivatiebrief kan schrijven.
U kunt natuurlijk ook een standaard motivatiebrief kopiëren en deze geheel aanpassen.
Maar de vraag is hoe begin je een motivatiebrief?

Er zijn een paar belangrijke punten waar u op moet letten als u een motivatiebrief gaat schijven.
Allereerst moet het een duidelijke brief zijn, jouw persoonlijkheid goed na voren komen en hij moet opvallen bij de mogelijke nieuwe werkgever.

Tip 1
Zorgt ervoor dat binnen een paar zinnen duidelijk wordt waarom u die persoon bent die ze moeten uitnodigen voor die functie. Vertel duidelijk wie u bent en wat jou motivatie is om te schrijven.
Hieronder een voorbeeld.

Via kennissen heb ik vernomen dat u nog op zoek bent naar een professionele haarstylist, aangezien ik al een tijd op zoek ben naar deze baan zou ik graag mijn motivatie nader willen toelichten in de hoop te worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

Ik heb al wat jaren ervaring als hairstylist en heb dit werk altijd met veel plezier uitgeoefend. Ik ervaar veel plezier aan het perfectioneren van het haar van de klant en de klant met een tevreden gevoel naar huis laten gaan. Als de klant niet gelukkig is met het resultaat, ben ik dat ook niet en ga ik net zo lang door tot de klant er zich wel beter bij voelt. Het persoonlijke contact tussen de klant en mij vind ik ook erg leuk in dit vak.

Tip 2
Vertel wat over je opleiding, over jezelf en je laatste werkervaring. Ga hier niet te diep op in. Meer informatie over al je opleidingen en personalia staan al in de CV die je bij je motivatiebrief toevoegt.
Hieronder een voorbeeld van

Zelf heb ik al enige ervaring als voeger, door de stages die ik heb doorlopen tijdens mijn opleiding restauratievoeger. Deze heb ik altijd met veel succes en plezier afgerond. Na mijn opleiding ben ik gaan werken voor verschillende uitzendbureaus en daar ben ik ook in contact gekomen met verschillende bedrijven. Uw bedrijf sprak mij het meeste aan en daarom zou ik ook graag in aanmerking komen, zodra er weer een vacature vrij komt.

Tip 3
Zorgt ervoor dat u motivatiebrief er netjes en verzorgd uitziet. Controleer de brief op spelfouten ( meerdere keren) en op lange zinnen. Liever een duidelijke korte zin dan hele lange zinnen.
Laat de brief controleren door andere mensen en lees hem een dag later nog een keer door.
Sluit je motivatiebrief netjes af en bedank de lezer voor zijn of haar tijd.

Zie hieronder een voorbeeld hoe je kan afsluiten.
Aangezien ik van menig ben dat wij beiden iets voor mekaar kunnen betekenen, hoop ik dat u mij uitnodigt voor een persoonlijk gesprek waarbij we de mogelijkheden bespreken.
Ik dank u voor het lezen van mijn motivatiebrief en ik hoop snel iets van u te horen.

Met vriendelijke groet,
(Handtekening)
(Je naam)
Bijlage: CV

Wij wensen u veel succes met het schrijven van uw motivatiebrief.

Klik hier voor heel veel motivatiebrieven op een rij

Advertentietip