Een voorbeeld motivatiebrief fietskoerier. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede fietskoerier motivatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Thymo Roelman Traverdal 39 6543 HH Amsterdam

Groene Fiets Koeriersdiensten
Felsenstraat 44 6541 GT Amsterdam

Amsterdam, 18 januari 2021

Betreft: motivatie fietskoerier

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij schrijf ik u een motivatiebrief, in de hoop u te overtuigen dat ik een goede, betrouwbare kandidaat ben voor de functie van fietskoerier bij Groene Fiets Koeriersdiensten.

Mijn naam is Thymo Roelman en ik woon met mijn ouders, twee oudere zussen en een jonger broertje in een appartement in Amsterdam. Mijn ouders hebben dit appartement gekocht boven hun eigen detailhandel. Voordat wij hier gingen wonen zijn we drie maal binnen Amsterdam verhuisd, waardoor ik in meerdere wijken goed bekend ben. Mijn school ligt aan de andere kant van de stad, waardoor ik dagelijks door het drukke verkeer van Amsterdam fiets. Ik ben dan ook goed gewend aan het stadse verkeer.

Uw vacature spreekt mij aan, omdat ik merk dat ik het heel fijn vind om het fietsen door de stad te combineren met nuttig werk. Dagelijks fiets ik rond om de dagbladen bij de klanten te bezorgen. Helaas wordt het aantal te bezorgen dagbladen door een krimpende afname steeds kleiner. Als bezorger krijg ik per adres betaald en dit betekent dat de inkomsten uit mijn bijbaantje de laatste tijd steeds iets lager worden. Daarom heb ik besloten om een andere leuke bijbaan te gaan zoeken. Ik denk dat uw vacature goed bij mij past.

Ik ben ervan overtuigd dat ik een goede kandidaat voor de functie van fietskoerier ben. Door mijn krantenwijk ben ik al gewend om snel tussen verschillende adressen in de stad te fietsen. Ik ben fysiek gezond en heb een goede conditie. Daarnaast beweeg ik me makkelijk door het drukke verkeer en ben ik elke dag beschikbaar na mijn schooltijd.

Natuurlijk zou ik heel graag eens nader kennis met u maken. Ik hoop u dan te kunnen overtuigen dat ik een fijne aanvulling van uw team fietskoeriers ben.

Met vriendelijke groet,

Thymo Roelman

Bijlage CV

 Bent u op zoek naar nog meer motivatiebrief voorbeelden? klik dan hier voor meer motivatiebrief voorbeelden