Een voorbeeld motivatiebrief softwareontwikkelaar. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede softwareontwikkelaar kunnen schrijven. Naast deze motivatiebrief vindt u ook een goed voorbeeld van een CV.

Advertentietip

Motivatiebrief softwareontwikkelaar

Joost van Buren 3768 HK Assen

Brimtel Software
Boschstraat 7 4388 HT Assen

Assen, 19 april 2021

Betreft: motivatie softwareontwikkelaar

Geachte heer, mevrouw,

Toen ik te horen kreeg dat Brimtel een nieuwe softwareontwikkelaar zoekt, wist ik gelijk dat ik moest reageren. Ik ben er namelijk van overtuigd dat ik de geschikte kandidaat ben om jullie team te versterken.

Ik zal me allereerst even kort introduceren. Mijn naam is Joost van Buren, 48 jaar oud en ik woon in Assen. Samen met mijn vrouw Debbie heb ik een zoon en een dochter. Oorspronkelijk kom ik uit een hele andere sector, namelijk de evenementenbranche. Ik heb tot mijn 41e jaar podia op- en afgebouwd, maar omdat dit werk fysiek erg intensief was, liet mijn ouder wordende lichaam te wensen over. Ik ging op zoek naar een nieuwe uitdaging, en die vond ik in de ontwikkeling van software.

Op de middelbare school was informatica al mijn lievelingsvak. Ik ben goed met computers en dan vind je het al snel leuk. Het heeft altijd in mijn achterhoofd gespeeld en ik wist dat ik meer met mijn kwaliteiten op dat gebied moest doen, dus toen ik genoodzaakt moest stoppen met het opbouwen van evenementen, viel alles eigenlijk op zijn plek. Ik liet mezelf omscholen en ging de MBO opleiding Software Developer niveau 4 volgen, die ik zojuist succesvol heb afgerond.

Programmeren is voor mij als een tweede taal en ik haal er voldoening uit om een project van begin tot eind in goede banen te leiden. Ik kan goed omgaan met verantwoordelijkheid en ook al ben ik niet meer de jongste, zo voel ik me wel. Ik leer mee als er nieuwe actuele ontwikkelingen zijn en ik pik zaken die van belang zijn snel op. Nu ik klaar ben met studeren, zoek ik zo snel mogelijk een baan waar ik mijn opgedane kennis en ervaring kan inzetten, en volgens mij lukt dat perfect binnen deze openstaande functie.

Ik kom graag snel bij jullie langs om mijn brief toe te lichten en mijn enthousiasme met jullie te delen.

Met vriendelijke groet,

Joost van Buren 

Op zoek naar meer motivatiebrieven? klik dan hier

Advertentietip