U heeft geen inspiratie maar u wilt wel een goede motivatiebrief schrijven? Doormiddel van verschillende voorbeeld motivatiebrieven helpen wij u op weg met het schrijven van een goede motivatiebrief. Voor €5,00 euro kunt u 10 standaard motivatiebrieven downloaden welke u kunt gebruiken als voorbeeld voor uw eigen persoonlijke motivatiebrief. Hieronder hebben wij alvast 1 voorbeeld motivatiebrief geplaatst.

Advertentietip

Voorbeeld standaard motivatiebrief.

André Vink
Boerensteeg 5 a
1234 AA Veendorp

Naam bedrijf
Adres bedrijf
Postcode/Plaats

Veendorp, 26 februari 2017

Onderwerp: Motivatie naar aanleiding van uw vacature

Geachte heer/mevrouw,
Door een medewerker van uw bedrijf werd ik attent gemaakt op uw vacature voor een [……]. Hoewel deze functie op dit moment uitsluitend is opengesteld voor interne kandidaten trek ik toch de stoute schoenen aan en stuur u deze motivatie.

Ik heb de afgelopen zeven jaar ervaring opgedaan met vergelijkbare werkzaamheden. Eerst tijdens mijn opleiding bij het ROC en daarna toen ik met mijn diploma op zak aan de slag kon om mijn kennis in de praktijk te brengen. Op dit moment werk ik met veel plezier bij mijn huidige werkgever.
De reden dat ik toch op zoek ben naar een andere baan is dat het bedrijf over een half jaar zal verhuizen naar de andere kant van het land.
Omdat mijn partner in deze regio ook een baan heeft en onze kinderen hier naar school gaan, is verhuizen voor ons niet de meest voor de hand liggende optie. In overleg met mijn partner heb ik dan ook besloten te proberen ander werk te vinden zodat we in deze mooie streek kunnen blijven wonen waar wij beiden geboren en getogen zijn.

Uw vacature biedt voor mij veel uitdagingen. Ik kan er mijn kennis en inmiddels opgedane werkervaring prima in kwijt. Daarnaast ben ik altijd bereid om bij te leren. Samenwerken met collega’s gaat mij doorgaans prima af en ook zelfstandig kan ik goed functioneren.
Ik ben in staat om ook in stressvolle situaties de juiste prioriteiten te stellen en daar ook naar te handelen.

Ik kan, rekening houdend met de opzegtermijn bij mijn huidige werkgever, binnen twee maanden voor u aan het werk. Het in de vacature genoemde salarisniveau sluit aan bij mijn huidige inkomen dus ook dit is voor mij een motivatie om graag voor u te willen werken.
Mocht u binnen uw bedrijf geen geschikte kandidaat vinden, dan hoop ik dat u mij uitnodigt voor een nadere kennismaking.

Ik wil u graag overtuigen dat ik de juiste persoon ben voor deze functie en dat ik heel graag voor uw bedrijf aan de slag zou gaan.

Met vriendelijke groet,
André Vink


Klik hier om 10 standaard Motivatiebrieven te downloaden

Advertentietip