Een voorbeeld motivatiebrief kinderbegeleider. Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede kinderbegeleider motivatiebrief te kunnen schrijven. 

Advertentietip

Jamie Nars G. Doulaan 76 6543 KW Lisse

De Roze Olifant Kinderopvang
Daveldam 87 6545 PF Lisse

Lisse, 18 januari 2021

Betreft: motivatiebrief kinderbegeleider

Geachte heer, mevrouw,

Middels deze motivatiebrief wil ik u laten zien dat ik een goede kandidaat ben voor de functie van kinderbegeleider bij De Roze Olifant Kinderopvang.

Ik ben Jamie Nars, 26 jaar jong en met mijn vriend woonachtig in Lisse. Wij hebben ons huis een jaar geleden gekocht en hebben de tijd genomen om er echt ons paleisje van te maken. Dit is gelukt en we wonen dan ook met veel plezier in onze woning. Nu het verbouwen achter de rug is zou ik graag wat meer uren willen gaan werken en dit is helaas niet mogelijk bij mijn huidige werkgever. Uw vacature maakt mij enthousiast en gemotiveerd.

Na het VMBO ben ik de MBO opleiding Sociaal Pedagogisch Medewerker gaan volgen. Deze opleiding heb ik met diploma afgerond, waarna ik eerst een jaar aan de slag ben gegaan als kleuterleidster op een openbare basisschool. Ik merkte dat ik liever in een meer ongedwongen sfeer wilde werken en zo kwam ik uiteindelijk terecht bij Kinderdagverblijf Kokkie in Lisse, waar ik momenteel werk voor 20 uur per week.

Ik voer veel verschillende taken uit binnen mijn huidige functie. Zo speel ik educatieve spelletjes met de wat grotere kinderen en lees ik leerzame verhaaltjes voor aan kleine kinderen. Ik zorg ervoor dat de kinderen zich goed vermaken en dat zij verzorgd worden in een huiselijke sfeer en omgeving. Deze manier van omgaan met kinderen past heel goed bij mij. Ik ga dan ook met plezier naar mijn werk, maar ik zou graag wat meer uren per week willen werken. Helaas is dit bij mijn huidige werkgever niet mogelijk.

Uw vacature spreekt me aan, omdat ik graag een soortgelijke functie wil gaan bekleden. Ik vind het fijn om verantwoordelijk te zijn voor de jonge kinderen die bij de kinderopvang verblijven. Volgens mij ben ik een geschikte kandidaat, omdat ik snel signaleer wanneer er iets aan de hand is. Ik speel effectief op wisselende situaties in en zorg ervoor dat de kinderen zich comfortabel en welkom voelen.

Graag zou ik eens op uw locatie langskomen voor een nadere, persoonlijke kennismaking.

Met vriendelijke groet,

Jamie Nars

Bijlage CV

Op zoek naar nog meer motivatiebrieven? klik hier voor meer motivatiebrieven.

Advertentietip