Een voorbeeld motivatiebrief winkelverkoper . Deze motivatiebrief kunt u als voorbeeld gebruiken om een goede winkelverkoper motivatiebrief te kunnen schrijven.

Advertentietip

Adres:
Straatnaam:
Postcode en woonplaats:
Je telefoonnummer:

Naam van het bedrijf:
Adres van het bedrijf:
Postcode en woonplaats van het bedrijf.

Plaatsnaam en datum van het schrijven van de motivatiebrief

Betreft: motivatiebrief winkelverkoper

Geachte heer/mevrouw [indien bekend: vul hier de achternaam van je contactpersoon in],

In de krant [eventueel naam krant] van [datum uitgifte krant] heb ik gelezen dat u op zoek bent naar een professionele winkelverkoper. Graag zou ik voor deze functie in aanmerking willen komen, aangezien de functie eisen en hetgeen u te bieden heeft perfect met mij overeenkomt. Ik ben namelijk al enige tijd op zoek naar de functie die u omschrijft.

Vijf jaar geleden heb ik mijn mbo-verkoop opleiding afgerond en meteen gaan werken bij het bedrijf waar ik stage heb gelopen. Ik heb bij dit bedrijf met veel plezier gewerkt, maar aangezien ze me niet de uitdaging kunnen bieden waar ik naar op zoek ben, heb ik besloten om mijn mogelijkheden eens verder te onderzoeken. Bij deze zoektocht ben ik op uw vacature gestuit en heb ik besloten een motivatiebrief te schrijven in de hoop uw interesse te wekken.

Ik ben erg leergierig en vind het dan ook erg leuk om mijn kennis verder uit te breiden. Ook ben ik op zoek naar een functie waarin ik mij verder als winkelverkoopster kan ontplooien. Uit uw vacature heb ik begrepen dat u deze kansen biedt door regelmatig cursussen aan te bieden in het kader van het werk. Verder ben ik erg flexibel en heb ik er geen problemen mee om ook in het weekend te werken. Ook wisselende uren zijn voor mij geen enkel probleem.
Ik ben makkelijk in de omgang en maak makkelijk contact met mensen. Ook heb ik een erg open houding, waardoor mensen me ook sneller aanspreken. Verder ben ik erg klantgericht en heb ik er pas een goed gevoel bij als de klant met een tevreden gevoel naar huis gaat.

Ik hoop dat uw interesse door deze brief is gewekt en u me verder uitnodigt voor een persoonlijk gesprek.

Met vriendelijke groet,

(Handtekening)

(Je naam)

Bijlage: CV

Klik hier om 2 motivatiebrieven winkelverkoper te downloaden

Advertentietip